De openstelling van winkels buiten de van oudsher reguliere winkeltijden is in menig gemeente een gevoelig punt, ook in Deventer. De consument lijkt het te waarderen, maar er is ook extra verkeer- en parkeeroverlast. Stakeholders roeren zich. Wat vinden ze nu echt?

Goudappel Coffeng heeft in opdracht van de Gemeente Deventer onderzoek gedaan naar de openstelling van supermarkten op zondag en in de avonden, en naar de reguliere koopzondagen die in de binnenstad in principe iedere eerste zondag van de maand zijn. We hebben de mening van consumenten en ondernemers in beeld gebracht. Daarnaast was er ook aandacht voor de mening van belangenorganisaties als de Horeca Deventer, MKB, KvK en het VVV. Met de uitkomsten van dit onderzoek wil de gemeente het beleid rondom deze thema’s verder invulling geven.

Voor deze opdracht hebben we gebruik gemaakt van onze onderzoeksexpertise die we hebben opgebouwd met primair mobiliteitsgerelateerde onderwerpen. Ook voor het beleidsterrein “Koopzondagen” blijkt deze aanpak toepasbaar. Onder de noemer Koopzondagenscan is de deze aanpak – op maat gemaakt – beschikbaar voor, en toegepast door, andere gemeenten. Klik hier voor meer informatie.

Opdrachtgever: gemeente Deventer
Realisatie: 2009

Tim van Huffelen

Functie:
adviseur ruimtelijke economie & locatieontwikkeling
Werkmaatschappij:
Goudappel Coffeng
Telefoon:
+31(0)6 50 21 35 77
mail Tim

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›