Eén beeld zegt meer dan duizend woorden, of miljoenen bits & bytes. De kunst van Big Data is om daarmee verbeteringen te bereiken. Goede visualisaties zijn daarbij enorm krachtig.

Goudappel Coffeng heeft visualisatietechnieken ontwikkeld voor beter openbaar vervoer. We spraken met vervoerders, gemeenten en OV-autoriteiten om hun behoefte scherp te krijgen. Data is er ruim voor handen: GOVI voor voertuigprestaties en OV-chipkaart voor reizigersstromen. We inventariseerden visualisatietools en onderzochten aan de hand van concrete casestudies de toegevoegde waarde van een veel belovende. We kunnen nu ook, naast tabellen en grafieken, met bijvoorbeeld onze GOVI-tool relevante kennis snel presenteren op kaartbeelden en in animaties. Zo worden de inzichten toegankelijker, ook voor niet-experts. In één oogopslag kan bijvoorbeeld iedereen zien waar niet wordt voldaan aan de prestatie-eis dat de snelheid op van een bepaalde buslijn niet meer dan 20 km/u lager mag zijn dan de maximum toegestane snelheid. Data gaat leven. Visualisatie brengt zo een beter en efficiënter OV dichterbij.


(klik op de afbeelding voor een vergroting)


(klik op de afbeelding om de animatie te starten)

Met dank aan Arthur Scheltes (stagiair vanuit de TU Delft in 2014). Meer voorbeelden van visualisaties en 'big data' ziet u op de site van DAT.Mobility.

Opdrachtgever: Goudappel
Realisatie: 2014

Niels van Oort

Functie:
adviseur openbaar vervoer
Werkmaatschappij:
Goudappel Coffeng
Telefoon:
+31 (0)6 15 90 86 44
mail Niels

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›