Met een nieuw verkeersmodel nestelt het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven zich in de selecte nationale kopgroep op het gebied van verkeersmodellering. Dat past bij haar identiteit als de 'slimste regio van de wereld' (Brainport Region) en het doet recht aan het belang van mobiliteit om 'de slimste regio' te kunnen blijven.

Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) vroeg Goudappel Coffeng haar verkeersmodel te actualiseren. We leveren een prognoseinstrumentarium met uitgebreide mogelijkheden om gedetailleerd vooruit te kijken naar gewenste en ongewenste mobiliteitseffecten in de regio. Het model bestrijkt zowel auto, fiets, openbaar vervoer en vrachtverkeer en bevat allerlei slimmigheden (nieuwe technieken) om rekening te kunnen houden met vertragingen als gevolg van verkeerslichten en files. Om optimaal af te stemmen met ontwikkelingen in de rest van nederland wordt het model gekoppeld aan het regionale model van Rijkswaterstaat (NRM2011). De partners in de regio (21 gemeenten) kunnen het model via internet raadplegen en aansturen. Dat zorgt voor een efficiënte samenwerking.

Het model is een zogenaamd multimodaal verkeersmodel. SRE koos daarmee voor de meest moderne modelleringstechnologie die in Nederland wordt toegepast door overheidsdiensten

Opdrachtgever: Samenwerkingsverband Regio Eindhoven
Realisatie: 2012

Carlo Bernards

Functie:
adviseur verkeer & ruimte
Werkmaatschappij:
Goudappel Coffeng
Telefoon:
(+31)(0)6 52 64 37 95
mail Carlo

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›