Leegstaande kantoren, een stagnerende woningmarkt en afnemende files, het Nieuwe Werken, autodelen, fietsgebruik in de grote steden en social media. Als planner heb je het anno 2014 niet gemakkelijk. Trendwatching maakt ook een onzekere toekomst hanteerbaar voor planners.

Voor onder andere de gemeente Breda organiseerde Goudappel Coffeng een trendatelier, een informatieve en leuke workshop om te leren omgaan met een toekomst zie hoogst onzeker is geworden. In ieder geval: een stuk onzekerder dan toen de 35 planners van de gemeente aan hun carrière begonnen. We leerden de deelnemers om te gaan met dynamiek door middel van trendwatching Wat als we deze en deze trend doortrekken? En wat is de tegentrend. We koppelden die denkwijze aan een eigen eigen opgave en ambitie. In dit geval: de stad Breda na 2030: hoe zien functies als wonen, werken, recreëren en leren eruit? En wat betekent dat voor de planning van de stad. Onze ambitie was om de planners uit hun comfortzone te trekken en 10% anders te leren denken. Of dat gelukt is zal de toekomst uitwijzen. Maar hier zijn wij vrij zeker over.

Het trendatelier bieden wij aan als op zichzelf staande inspiratiebijeenkomst of als onderdeel van beleidsvormingsprocessen. Breda had de primeur van het trendatelier op 6 februari 2014. Op 10 maart was het tweede trendatelier als onderdeel van een minisymposium met minister, gedeputeerde,n wethouders, ambtenaren en andere betrokkenen bij de MIRT Lelystad Airport. Ook nieuw gekozen wethouders grijpen het atelier aan voor een frisse start met het nieuwe college.

Opdrachtgever: Gemeente Breda (e.a.)
Realisatie: 2014

Thomas Straatemeier

Functie:
adviseur mobiliteit & ruimte
Werkmaatschappij:
Goudappel Coffeng
Telefoon:
+31(0)6 51 31 58 29
mail Thomas

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›