OV-reizigers moeten hun reis goed kunnen plannen en tussentijds goed kunnen kiezen bij verstoringen. Een routeplanner met attendering als een bus of trein onverhoopt uitvalt of vertraagd is een nieuwe stap op weg naar individueel reisadvies op maat: vooraf en onderweg.

Voor de provincie Noord-Brabant werkte Goudappel Coffeng (nu: DAT.Mobility) en haar partner Bradon, samen met 4 andere consortia, mee aan het project Multimodale reisinfomatie (MMRI) van het rijksprogramma Beter Benutten. De partijen deelden onderling informatie en kennis en hebben vanuit dit fundament elk een 'dynamische OV planners' met 'bewakingsfunctionaliteit' gerealiseerd. Ook spraken de partners in dit pré-concurrentieel partnership gezamenlijk over vervolgstappen en functionaliteiten met als doel: een gezonde concurrerende markt voor reisplanners en een impuls voor productontwikkeling. Wij kozen voor een focus op multi-modale reisinformatie die goed te integreren is, via een 'Application Programming Interface', met eigen (marketing)strategieën, websites of applicaties.

Onderdeel van het project is een groot landelijke evenement: 'PlanLab: de toekomst van reisinformatie', gericht op het tonen van marktrijpe planners en het interactief bediscussieren van volgende stappen op dit werkterrein. Lees ook hier en hier.

Opdrachtgever: Provincie Noord-Brabant
Realisatie: 2013 - 2014

Martie van der Vlist

Functie:
consultant Mobiliteit & IT
Werkmaatschappij:
DAT.Mobility
Telefoon:
(+31)(0)6 51 49 06 58
mail Martie

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›