Wie naar de Brabanthallen en het omliggende bedrijventerrein moet is aangewezen op de auto of moet 10 minuten lopen van 's Hertogenbosch Centraal Station. Dat moet beter kunnen vonden de directies van twee toonaangevende bedrijven. Met een goed onderbouwd plan togen zij naar de provincie. Inmiddels is de bereikbaarheid per openbaar vervoer zo sterk verbeterd.

Voor de Brabanthallen en de De Gruyterfabriek in ‘s-Hertogenbosch heeft Goudappel Coffeng onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een verbeterde ontsluiting via openbaar vervoer (OV). Er kwamen geen bussen in de buurt. We onderzochten en beoordeelden de mogelijkheden om het gebied zowel voor werknemers als voor bezoekers goed per bus te ontsluiten: aanpassing van bestaande buslijnen, toevoegen van nieuwe buslijnen en pendeldiensten. De twee beste varianten werkten we uit in termen van exploitatiekosten en reizigersaantallen. Met deze rapportage gingen onze opdrachtgevers, goed beslagen ten ijs, het gesprek aan met de provincie Noord-Brabant om de OV-ontsluiting naar een hoger niveau te tillen.

Inmiddels, is, mede door onze adviezen, een bestaande buslijn zo aangepast dat de Brabanthallen en de De Gruyterfabriek beter bereikbaar zijn met openbaar vervoer.

Opdrachtgever: Brabanthallen & De Gruyterfabriek
Realisatie: 2009

Martijn Ebben

Functie:
adviseur openbaar vervoer
Werkmaatschappij:
Goudappel Coffeng
Telefoon:
(+31)(0)6 20 59 59 80
mail Martijn

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›