Was Londen maar een beetje meer als Nederland, denkt burgemeester van Londen Boris Johnson regelmatig. De fiets is immers een goede oplossing voor zijn stedelijke problemen. Hij schreef zelfs een competitie uit met 100 miljoen pond aan prijzen. Welk stadsdeel heeft het beste plan om een 'mini-Holland' te worden? Wij hielpen 30 miljoen binnenhalen voor Enfield.

Voor het stadsbestuur van stadsdeel Enfield (Londen) ondersteunde Goudappel - via partner SKM Buchanan - bij het 'bidbook' voor de 'Mini-Holland'-competitie. Allereerst leerden we hen strategisch naar hun stad kijken: het verschil tussen verkeersruimten en verblijfsgebieden (20 miles/hour zones) was een eye-opener. Met tools lieten we zien welke autoritten er in de stad zijn en hoe je netwerken kunt ontwikkelen voor alle modaliteiten, waarbij de fiets meer ruimte krijgt. In tweede instantie brachten we onze operationele kennis in: hoe ziet een veilig wegprofiel met een vrijliggend fietspad eruit of een optimaal kruispunten met meer ruimte en veiligheid voor deze nuttige, maar ook kwetsbare verkeersdeelnemers.

In een aantal selectieronde is Enfield, naast de stadsdelen Kingston en Waltham forest, als winnaar uit de bus gekomen. Het stadsdeel heeft 30 miljoen pond extra te besteden om haar bereikbaarheid, leefbaarheid en economische vitaliteit te verbeteren. Dankzij de fiets.

Opdrachtgever: Enfield Council (Londen)
Realisatie: 2013 - 2014

Richard ter Avest

Functie:
adviseur mobiliteit & ruimte
Werkmaatschappij:
Goudappel Coffeng
Telefoon:
(+31)(0)6 51 19 76 83
mail Richard

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›