Sinds de zomer 2011 zijn de Goudappel Coffeng Fietsrouteplanners online. De planners zijn ontwikkeld voor de Regio Twente, de drie zuidelijke provincies en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven. Per dag worden meer dan 10.000 routes gepland voor woon-werkroutes en recreatieve tochten. Hiermee dragen wij bij aan meer en comfortabeler fietsgebruik.

Voor onze routeplanners combineerden wij onze slimme routezoektechnologie met de gegevens van de OpenStreetMap (OSM). OSM is een soort Wikipedia, maar dan voor kaartgegevens. De gegevens zijn vrij te gebruiken en de gebruikers staan in voor de kwaliteit. Wereldwijd werken 80.000 registreerde gebruikers (vrijwilligers) aan uitbreidingen en optimalisaties. Ook wij leverden onze bijdrage aan deze gemeenschappelijke kaart door voor fietsers essentiële gegevens toe te voegen: ontbrekende aansluitingen, fietspaden, eenrichtingswegen, fietsverboden, et cetera. Ook tonen we de hoogteverschillen op de route, zodat de fietser niet verrast wordt door een steil viaduct. Het resultaat is te zien op:

www.fietsrouteplanner.nl www.fietsrouteplanner-zuid.nl

Open source data, zoals OSM, zijn ook goed toepasbaar voor andere doeleinden binnen overheden. Te denken valt aan weganalyses ten behoeve van beleidsvraagstukken. Goudappel Coffeng heeft hier ruime ervaring mee en adviseert u graag over de mogelijkheden en beperkingen in datakwaliteit en betrouwbaarheid en juridische kansen en valkuilen.

Opdrachtgever: provincie Zeeland, Limburg, Brabant en Regio Twente
Realisatie: 2011

Dirk Bussche

Functie:
consultant mobiliteit & IT
Werkmaatschappij:
DAT.Mobility
Telefoon:
(+31)(0)6 53 93 72 05
mail Dirk

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›