Zoveel mogelijk voertuigen comfortabel kunnen stallen tegen zo min mogelijk bouwkosten. Dat is in essentie de opgave bij het ontwerpen van een parkeergarage, met veiligheid, doorstroming en praktische hanteerbaarheid als vanzelfsprekende randvoorwaarde. De juiste kennis nu betekent straks meer geld verdienen.

Voor de ontwikkelaar van de Rotterdamse Markthal, Provast, was Goudappel Coffeng de huisadviseur op het gebied van parkeren. Samen met architectenbureau MVRDV ontwierpen we de grootste parkeergarage van Rotterdam vol doordachte slimmigheden om parkeren snel, comfortabel en veilig te laten verlopen met optimale benutting van de beschikbare m2. Ook de aparte laad- en losruimte voor de bestelwagens werd ingedeeld en qua capaciteit gemaximaliseerd. We toetsten ontwerpideeen aan normen en onze praktijkervaring. We kwamen met suggesties voor de architect. Zo ontstond een ontwerp van de parkeergarage die maximaal ruimte bood. Zelfs meer dan gedacht, zonder concessies aan gebruiksgemak, uitstraling van het pand en de gestelde eisen. Twee second opinions hebben dat laatste bevestigd. Met de juiste kennis werd de markante Markthal ook ondergronds een sterk staaltje vakmanschap.

'Onze' parkeergarage van de markthal won onder andere de prestigieuze EPA-award

Naast het aandachtsgebied parkeren hebben wij ook het aspect transport voor de BREEAM-certificering van de Markthal-plannen voor onze rekening genomen. Duurzame gebiedsontwikkeling kreeg hierdoor objectief maat- en getal.

Opdrachtgever: Provast
Realisatie: 2012 - 2014

Robert Ruisch

Functie:
adviseur parkeren & locatieontwikkeling
Werkmaatschappij:
Goudappel Coffeng
Telefoon:
+31(0)6 22 80 81 85
mail Robert

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›