De Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts heeft Gent, Deinze, Kontich en Boechout bekroond als Fietsstad/-gemeente 2015 op basis van een deskundige beoordeling vanuit fietskennis, Vlaamse plaatselijkheid en Nederlandse onafhankelijkheid.

Het Vlaamse departement Mobiliteit & Openbare Werken en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) vroeg Goudappel Coffeng en haar Vlaamse zusterbedrijf MINT NV om voor 9 Vlaamse gemeenten het gevoerde fietsbeleid te beoordelen. Deze 9 genomineerden zijn geselecteerd in drie categorieën uit 34 inzenders voor de titel ‘Vlaamse Fietsstad/Fietsgemeente 2015’. Wij beoordeelden de genomineerden onderling. We deden dat zowel op basis van op papier de aangeleverde gegevens, alsook door fietsklimaat en uitgevoerde projecten tijdens een bezoek aan de gemeenten te verkennen. De combinatie van MINT en Goudappel Coffeng staat, net als in 2012, voor diepgaande fietskennis, met zowel de eigenheid van Vlaanderen als de internationale optiek evenwichtig op het netvlies.

Winnaars
In de categorie '>50.000 inwoners' won Gent. Gent viel ook in de publieksprijzen. In de categorie ‘20.000-50.000 inwoners' eindigde Deinze en Kontich ex-aeguo op de 1e plaats. Net als in 2012 won de gemeente Boechout in de categorie '<20.000 inwoners'. Lees de uitslag en motivatie van de jury.

Opdrachtgever: Vlaams /VSV
Realisatie: 2015

Rico Andriesse

Functie:
adviseur mobiliteit & ruimte
Werkmaatschappij:
Goudappel Coffeng
Telefoon:
(+31)(0)6 20 61 16 45
mail Rico

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›