De Finse hoofdstad heeft alle kenmerken van een fietsstad. De stad is aantrekkelijk en groen, niet te heuvelachtig en ook qua bevolkingsdichtheid zitten ze in het kansrijke segment. Er ligt een goedgekeurd fietsplan. Maar nu wordt het tijd om meters te maken. Wat zijn slimme detailoplossingen? en hoe doe je de implementatie handig?

Voor de gemeente Helsinki verzorgde Goudappel Coffeng samen met APPM en een fietsexpert van Bureau Regio Utrecht een zogenaamde ThinkBike-workshop. In deze driedaagse workshop worden lokale planners (ambtenaren en consultants) gekoppeld aan Nederlandse experts om samen te werken aan verbeterde fietsvoorzieningen. We schetsten samen, discussieerden samen en presenteerden samen over drie binnenstedelijke trajecten en vijf Baana’s: snelle fietsroutes naar de buitenwijken. De kracht van een ThinkBike workshop is de combinatie van locale kennis en Nederlandse kennis, want Helsinki is zeker geen kopie van Amsterdam: zo ligt er in de winter steevast enkele maanden sneeuw. En ook dan wil de stad de fietsers goede voorzieningen bieden.

Eerder verzorgden wij ThinkBike-workshops in verschillende Noord-Amerikaanste steden, zoals Austin, San José, Los Angeles, San Francisco en Toronto.

Opdrachtgever: Helsinki, Dutch Cycling Embassy
Realisatie: 2013

Rico Andriesse

Functie:
adviseur mobiliteit & ruimte
Werkmaatschappij:
Goudappel Coffeng
Telefoon:
(+31)(0)6 20 61 16 45
mail Rico

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›