De RDM Campus is inmiddels een geliefde vestigings- en congreslocatie voor innovatie en onderwijs, met de bijbehorende mobiliteit. Dat is het resultaat van meerjarige gebiedsontwikkeling, waarbij het Havenbedrijf de parkeercapaciteit steeds in lijn wist te houden met de voortgang. Niet te weinig plaatsen, maar ook zeker niet nu al teveel. Parkeermonitoring bespaart geld.

Voor het Havenbedrijf Rotterdam monitort en analyseert Goudappel Coffeng elk halfjaar de parkeersituatie op de RDM Campus en het naastgelegen dorp Heijplaat. Elke keer doen wij parkeeronderzoek en actualiseren wij de parkeerbalans op basis van deze feitelijkheid en de meest actuele inzichten over aanwezige functies en toekomstige plannen. De periodieke analyse van de actuele vraag-aanbod verhoudingen maken het mogelijk om de parkeersituatie precies in de pas te laten lopen met de vraag. Zowel qua aantallen als qua timing van beschikbaar komen van de geplande voorzieningen. We kijken naar het eindbeeld en naar de behoefte op korte termijn. De juiste hoeveelheid voorzieningen op elk moment levert aanzienlijke besparingen in investerings- en exploitatiekosten op. Daarnaast zorgt deze werkwijze voor flexibiliteit in de plannen. De ontwikkeling als de RDM Campus laat zich zo beter regisseren.

Over de RDM-Campus
De RDM-Campus wordt gebouwd op het terrein van de voormalige RDM-werven waar fabrieken voor stoomschepen voor de Holland-Amerika Lijn en jaren later onderzeeers Hollands glorie produceerden. Ook nu is en wordt het een plek voor Hollands glorie, namelijk op het gebied van bouwen, mobiliteit en energie. Het gebied zelf is daarbij een visitekaartje voor het duurzaam omgaan met mobiliteit. Werknemers, studenten en bezoekers kunnen onder andere elk halfuur met de Aqualiner pendelen tussen campus en het hart van Rotterdam. De auto blijft belangrijk, vandaar dat er vanaf de eerste dag veel aandacht is geweest voor parkeren.

Opdrachtgever: Havenbedrijf Rotterdam
Realisatie: 2009 - 2013

Aukje van de Reijt

Functie:
adviseur parkeren & locatieontwikkeling
Werkmaatschappij:
Goudappel Coffeng
Telefoon:
(+31)(0)6 51 58 67 74
mail Aukje

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›