Op de hoofdvestiging van ADIDAS, een voormalige luchtmachtbasis in Neurenberg, komen op termijn ruim 6000 collega's te werken verspreid over meerdere gebouwen. Hoe gaan deze langere loopafstanden samen met de wens tot meer creatieve dwarsverbanden in de organisatie?

Voor de internationale ontwerpwedstrijd van ADIDAS is de combinatie van Goudappel Coffeg en stedenbouwkundig bureau Van Ro2ij als één van de zeven partijen gevraagd haar concept voor de nieuwe ADIDAS-campus uit te werken. Wij kozen voor groen, met één aantrekkelijke en brede voetgangersboulevard als ruimtelijke drager. Aan deze herkenbare 'main street', waar alle gebouwen op gaan aansluiten, voorzagen we 'atelier-cabines' zodat teams elkaar op de campus kunnen ontmoeten. Een systeem van elektrische skateboards, steps en golfwagentjes ondersteunt de groeiende wandelafstanden, passend bij de jonge en dynamische samenstelling van de creatieve teams van het bedrijf.Een ringstructuur aan de buitenzijde van de campus, met meerdere parkeergarages, zorgt voor de verbinding van het autoverkeer met het groene voetgangers-georiënteerde hart van de campus. Zo faciliteert mobiliteit de creativiteit en de daarvoor benodigde (on)verwachte ontmoetingen. Zelfs bij meer dan 6000 medewerkers.

Opdrachtgever: Adidas Group
Realisatie: 2015

Christiaan Kwantes

Functie:
adviseur mobiliteit & ruimte
Werkmaatschappij:
Goudappel Coffeng
Telefoon:
(+31)(0)6 51 36 03 74
mail Christiaan

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›