Bij het project A2 Maastricht zijn marktpartijen uitgedaagd om zelf met de totaaloplossing te komen voor infrastructuur en vastgoed. Drie consortia stelden een integraal gebiedsontwerp op waaruit vervolgens één moest worden gekozen. Daarvoor werd de infrastructuur, de stedenbouwkundige omgeving en de verkeersafwikkeling van elk ontwerp zo realistisch mogelijk gevisualiseerd.

Goudappel Coffeng en het bedrijf 4Sight tekende voor de drie-dimensionele digitale visualisatie van de drie ontwerpen voor het projectbureau A2 Maastricht. Onze rol was het simuleren van de drie verkeerskundige ontwerpen met behulp van VISSIM. Samen met de 3D-omgeving ontstond zo een aansprekende manier om de ontwerpen goed vergelijkbaar aan de buitenwereld te presenteren.
De beelden zijn in “virtual reality” te bekijken. Meer informatie kunt u vinden op de website van het projectbureau A2 Maastricht.

Het projectbureau bepaalde dat het consortium Avenue2 zijn ontwerp mag uitvoeren. De bouwwerkzaamheden zijn in 2010 gestart. In 2016 wordt de verkeersinfrastructuur opgeleverd en in 2025 staat de oplevering van het laatste vastgoed gepland.

Opdrachtgever: Projectbureau A2 Maastricht
Realisatie: 2008

Erik-Jan Westra

Functie:
adviseur verkeersmanagement
Werkmaatschappij:
Goudappel Coffeng
Telefoon:
(+31)(0)6 29 01 85 53
mail Erik-Jan

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›