Niels van Oort: gasthoofdredacteur Tijdschrift Vervoerwetenschap

11 mei 2017 door Niels van Oort

Niels van Oort was gasthoofdredacteur van het Tijdschrift Vervoerwetenschap.

Bekijk publicatie

HBO- en WO-studenten strijden 'The battle of the Modes'

31 maart 2017 door Bas Govers

Artikel uit Verkeerskunde (online). Een stormachtige dag eind februari in Utrecht. Buiten vliegen boomtakken de fietsers om de oren. Binnen vliegen argumenten over en weer in een verhit Lagerhuisdebat tussen 35 hbo- en wo-studenten mobiliteit en drie wetenschappers. In drie teams verdedigden de studenten onder leiding van een wetenschapper een modaliteit: auto, fiets of OV.

Bekijk publicatie

Flexibel vervoer onstuitbaar

17 maart 2017 door Niels van Oort, Menno Yap

Vervoer op afroep, al dan niet automatisch en elektrisch, heeft zijn intrede gedaan en
is niet meer te stoppen. Dat was de boodschap tijdens het TBR-congres in Washington,
het jaarlijkse walhalla voor elke ov-onderzoeker. Niels van Oort, Odette Cats en Menno Yap schrijven erover in OV-Magazine.

Download publicatie

'Stad moet tienduizend parkeerplaatsen op grachten opheffen'

3 december 2016 door Christiaan Kwantes

In het Parool een interview met adviseur Christiaan Kwantes, die namens een groep deskundigen spreekt die eerder deze maand langdurig aan een Masterplan Binnenstad Amsterdam werkten. Zij werden door de Amsterdamse wethouder Van der Burg (Ruimtelijke Ordening) opgeroepen taboes te doorbreken in een veelomvattend plan voor de binnenstad in 2036.

Bekijk publicatie

'Verkeer' schuift op naar ruimtelijke kwaliteit in steden

18 november 2016 door Bas Govers

"Het verkeerskundige specialisme blijft nodig om voorstellen voor meer ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid verkeerskundig te onderbouwen," stelt Bas Govers, strateeg bij Goudappel Coffeng en organisator van de derde doe-bijeenkomst ‘Samen aan de slag met de actieve stad’ die op 16 november plaatsvond in het Eye in Amsterdam, aldus Verkeerskunde in een verslag op haar website.

Bekijk publicatie

‘Kansen voor autonome busjes in A’dam’

17 november 2016 door Christiaan Kwantes

Zelfrijdende voertuigen vormen een goede aanvulling op het Amsterdamse stadsvervoer. Dat is een van de conclusies uit een studie over het gebied rond de A10 in Amsterdam-West. Christiaan Kwantes vertelt erover in OV Magazine.

Bekijk publicatie

Trambonus hoort in strategische planning

16 september 2016 door Niels van Oort, Tim Bunschoten

De keuze voor bus of tram is altijd een discussiepunt. De voorkeur voor de tram en het effect daarvan op de reizigersgroei is in 2012 al aangetoond door afstudeerwerk van adviseur Tim Bunschoten, maar nog niet eerder zo uitgebreid uit de doeken gedaan. De waarde van openbaar vervoer bestaat uit meer dan alleen de vervoerwaarde. Dat bleek uit het artikel ‘Waarde ov wordt sterk onderschat’ in het vorige nummer van OV-Magazine. Tim Bunschoten en Niels van Oort schreven een bijdrage over de Trambonus.

Download publicatie Bekijk publicatie

Schaalsprong in stedelijke rail

30 juni 2016 door Bas Govers, Niels van Oort

Bas Govers en Niels van Oort schreven een bijdrage over redenen voor een schaalsprong in stedelijke rail voor de laatste uitgave van Railforum.

Download publicatie

Groei spoorvervoer noodzakelijk

11 mei 2016 door Hendrik Bouwknegt

Het goederenvervoer zal de komende jaren blijven stijgen, daar is iedereen het wel over eens. Om negatieve effecten van het wegvervoer te beperken (files, emissies), is groei van onder andere het spoorvervoer nodig. Ook op de Tweede Maasvlakte is een hoog aandeel van het spoor in het containervervoer naar het 'achterland' het uitgangspunt. In dit artikel uit Rail Magazine beschrijven Hendrik Bouwknegt en Frank Schouten de stand van zaken in het containervervoer per spoor anno 2016. Is er eigenlijk de afgelopen jaren wel groei geweest? Het antwoord valt wellicht een beetje tegen.

Download publicatie

Een halte verder is SAIL ook leuk (Verkeerskunde)

31 maart 2016 door Sander van der Drift

Sander van der Drift geeft zijn mening in themadossier Openbaar Vervoer (Uit: Verkeerskunde 2, 2016)

Bekijk publicatie

Zet in op langzamer en leuker (Verkeerskunde)

31 maart 2016 door Thomas Straatemeier

Thomas Straatemeier geeft in het themadossier Openbaar Vervoer zijn mening (Verkeerskunde 2, 2016).

Bekijk publicatie

Toekomstbeelden spoor 2050 (Moreelse tafel)

27 januari 2016 door Bas Govers

De toekomstbeelden zoals overgedragen aan het Ministerie van I&M op Railforum-congres 'Toekomstbeelden' door de denktank De Moreelse Tafel (27-1-2016)

Bekijk publicatie

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›