Functie:
Manager Mobiliteit & Ruimte
Werkmaatschappij:
Goudappel Coffeng
Telefoon:
(+31)(0)6 29 04 14 49
mail Wim
LinkedIn:
Wim op LinkedIn

In 2030 zijn er twee miljard auto’s op de wereld. Voor mij is het een uitdaging een steentje bij te dragen aan het leefbaar en bereikbaar houden van de wereld en zeker ook Nederland. Hoe kanaliseren we de ongebreidelde mobiliteitsgroei? Dit kan alleen maar met nieuwe innovatieve concepten en technieken. Bij Goudappel Coffeng heb ik als hoofd Mobiliteit & Ruimte de mogelijkheid de kennis en ervaring van experts te bundelen en door slimme combinaties en arrangementen deze kennis toepasbaar te laten zijn voor beleidsmakers in Nederland en daarbuiten.

Na mijn studie vervoerseconomie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam heb ik geruime tijd bij TNO gewerkt. Sinds 2005 werk ik als topadviseur en teammanager bij Goudappel Coffeng, eerst bij het team Onderzoek & Dataverzameling en sinds 2015 voor het team Mobiliteit & Ruimte. Het team Mobiliteit & Ruimte bundelt de expertise van 55 mobiliteitsexperts die door heel Nederland beleidsondersteuning bieden aan gemeenten, provincies en de nationale overheid.

Op het gebied van verkeer en vervoer heb ik meer dan vijfentwintig jaar ervaring. En ben onder meer gespecialiseerd in de relatie technologie en verkeer en vervoer en lange termijn verkenningen. Dit betreft zowel nationale als internationale studies. Bovendien heb ik verschillende omvangrijke studies uitgevoerd, waarin overheidsmaatregelen (ex post en ex ante) zijn geëvalueerd. De afgelopen jaren was ik actief als projectleider van de Monitoringstool in het kader van de uitwerking van het Nationale Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL). En verder heb ik een Europees onderzoek (Step-By-Step) gecoördineerd hoe gedragsveranderingen richting een meer duurzaam mobiliteitssysteem vorm te geven.

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›