Functie:
adviseur openbaar vervoer
Werkmaatschappij:
Goudappel Coffeng
Telefoon:
+31 (0)6 15 90 86 44
mail Niels

Openbaar vervoer is mijn grote passie. Het intrigeert me hoe je met een collectief systeem kunt voorzien in individuele behoeften. Steden zijn ondenkbaar zonder OV en naar mijn mening kan deze rol alleen maar groter worden. Ik zoek door een combinatie van praktisch en wetenschappelijk werk naar verbetermogelijkheden van het OV, om te komen tot veilige, leefbare en duurzame leefomgevingen, waarbij OV, fiets en auto elk hun eigen kracht optimaal benutten.

Ik heb civiele techniek en geowetenschappen aan de Technische Universiteit Delft gestudeerd, specialisatierichting transport & planning. Na mijn studie ben ik als adviseur bij HTM Personenvervoer gaan werken. Hier heb ik mij vooral gericht op het ontwerp en de optimalisatie van zowel netwerk- als dienstregeling. Ik heb een grote bijdrage geleverd aan de huidige exploitatie van RandstadRail. Ook was ik betrokken als deelprojectleider bij verschillende OV aanbestedingen en de introductie van het exploitatie beheersingsysteem (EBS). Bij HTM Consultancy heb ik gewerkt aan OV-projecten in zowel Nederland als daarbuiten.

Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Goudappel Coffeng als adviseur openbaar vervoer in Den Haag. De projecten waarbij ik betrokken ben, richten zich onder andere op betrouwbaarheid, capaciteit, netwerk- en dienstregeling.

In 2011 promoveerde ik aan de TU Delft op het onderwerp het vergroten van de betrouwbaarheid van stedelijk openbaar vervoer tijdens het netwerk- en dienstregelingontwerp. De combinatie van werk en wetenschap heeft geleid tot veel praktische kennis van en ervaring met OV, naast de theoretische, wetenschappelijke kennis. Dit komt tot uiting in een inhoudelijk sterke en pragmatische werkwijze.

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›