Nieuws

Landelijke Summit Mobility, Safety and Smart Centers as a Service

27 maart 2017 door Job Birnie

13 Marktpartijen en 6 decentrale overheden hebben op vrijdag 24 maart in Sassenheim tijdens de landelijke bijeenkomst ‘Mobility, Safety and Smart Centers as a Service’ bekendgemaakt hoe zij gaan zorgen dat provincies en gemeenten de prestaties op hun vaarwegen en wegen gaan verbeteren, de reizigers beter gaan bedienen en daarmee ook nog eens veel geld kunnen besparen. Dat is de boodschap van de Summit Mobility, Safety and Smart Centers as a Service waarin meer dan 200 deskundigen vanuit overheden en het bedrijfsleven deelnemen. Ook Guodappel Coffeng en DAT.Mobility nemen deel aan dit initiatief.

Lees verder ›

Slim verkeersmanagement door toepassing slimme data in de praktijk

23 maart 2017 door Paul van Beek

‘Where smart mobility meets traffic’ is dit jaar het thema van de Automotive Week, dit jaar op de Automotive Campus in Helmond. Paul van Beek en Han Zwijnenberg, adviseurs van Goudappel Coffeng, zullen samen met Hans Kramer van Rijkswaterstaat een presentatie verzorgen tijdens de Dag van de Wegbeheerders op donderdag 30 maart: ‘Succes in Amsterdam met Verkeersmanagement as a Service’.

Lees verder ›

'Meer asfalt sluit niet aan op economische groei van steden'

17 december 2016 door Bas Govers

Op Thanksgiving was het weer zover. Een volkomen verkeersinfarct in Los Angeles. Niet dat ze daar niets gewend zijn; highway 405 wordt in de volksmond ook wel 4 à 5 genoemd, verwijzend naar het aantal uur dat je er gemiddeld doorbrengt. Het sprookje van de ‘city of highways’ is veranderd in een nachtmerrie. Als ergens duidelijk is dat de weg naar alsmaar meer asfalt doodloopt, is dat in Los Angeles. In november stemde de bevolking per referendum in met een belastingverhoging voor beter openbaar vervoer: dat levert het plaatselijk openbaarvervoerbedrijf $ 3,5 mrd per jaar op. Daarmee komt de weg vrij voor een transformatie van mobiliteit. (Dit essay, van Pepijn van Wijmen en Bas Govers, is gepubliceerd in het Financieele Dagblad van zaterdag 17 december)

Lees verder ›

Door de A2 tunnels bij Maastricht

16 december 2016 door Luc Prinsen

Gisteren is de A2-tunnel bij Maastricht geopend. Goudappel Coffeng heeft hier op diverse fronten aan meegewerkt. Zo is het projectbureau A2 en de gemeente tijdens de bouw en de voorbereiding hiervan ondersteund met allerlei werkzaamheden zoals bijvoorbeeld adviezen op het gebied van dynamisch verkeersmanagement. Collega Luc Prinsen, in Maastricht aanwezig om assistentie te verlenen bij het inregelen van het nieuwe verkeerssysteem, legde vanmorgen met zijn dashcam zijn eerste rij-impressie vast van een rit door de tunnel.

Lees verder ›

'N50 is ook echt gevaarlijker geworden'

19 november 2016 door Job Birnie

In de Stentor een artikel over de N50, één van de belangrijkste verbindingen tussen het noorden en zuiden van ons land, die volgens de krant de afgelopen vier jaar een stuk gevaarlijker geworden. Het aantal weggebruikers nam in die periode rondom Kampen toe met 17 procent, en daarmee wordt de kans op ongelukken ook groter. Adviseur Job Birnie komt uitgebreid aan het woord in dit artikel.

Een deel van het artikel is hier te lezen.

Lees verder ›

'Een van de vier slimme oplossingen voor de A58'

7 november 2016 door Paul van Beek

Goudappel Coffeng en DAT.Mobility hebben een van de vier prijzen ontvangen voor 'Slimme oplossingen voor de A58'. Voor dit deel van de A58 tussen Breda en Tilburg is het plan om het verkeer goed af te wikkelen met niet-infra maatregelen. Daartoe hebben de gemeenten Breda en Tilburg en Rijkswaterstaat de markt uitgedaagd om met slimme oplossingen te komen. In totaal zijn 40 oplossingen ingestuurd en zijn er door een vakkundige jury vier winnaars verkozen. Onze inzending is gedaan in samenwerking met partners Technolution, Be-Mobile, Brand MKRS Creative Agency en Flitsmeister.

Lees verder ›
Talking Traffic in finale Nationale Iconen 2016

Talking Traffic in finale Nationale Iconen 2016

20 oktober 2016 door Paul van Beek

Op dinsdag 18 oktober werd door minister Kamp van Economische Zaken bekend gemaakt wie de Nationale Iconen van 2016 zijn. Dat gebeurde in een live-uitzending van De Wereld Draait Door (DWDD). De Nederlandse oplossing voor vlotter en veiliger verkeer, Talking Traffic, stond samen met 9 anderen in de finale.

Lees verder ›

Gerenommeerde sprekers tijdens cursus over systemen in verkeersmanagement

6 oktober 2016 door Marc van den Elzen

Marc van den Elzen van Goudappel Coffeng is tijdens een tweedaags evenement in november (23 en 29 november in Delft en Helmond) de cursusleider van het programma 'Systemen in Verkeersmanagement, visie op instandhouding en ontwikkeling'.

Van den Elzen: "De bestaande systemen voor verkeersmanagement maken plaats voor nieuwe. Bij de implementatie van nieuwe ontwikkelingen en technologieën moet rekening worden gehouden met de in de nabije én verre toekomst gelegen ontwikkelingen. Maar zeker ook met de daarbij behorende samenwerkingsrelaties binnen de publiek–private dienstenketen. Deze transitie stelt de betrokken marktpartijen voor complexe strategische vraagstukken. Thema’s als netwerkgeoriënteerd verkeersmanagement, communicatiesystemen, verdeling publiek en privaat spelen hierbij een belangrijke rol. Daar gaan we het over hebben."

Op de eerste dag worden de huidige en toekomstige systemen en technologieën voor verkeersmanagement vanuit verschillende perspectieven bekeken door gerenommeerde sprekers.

Op de tweede dag komt de praktijk aan de orde: een rondleiding door de InnovatieCentrale en een workshop. De resultaten uit de workshop worden in een denktank (samen te stellen vanuit de deelnemers) nader uitgewerkt en vastgelegd in een Notitie van aanbeveling die wordt overhandigd aan grote betrokken infrabeheerders.

Meer informatie over deze cursus.

Lees verder ›

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›