Nieuws

'Volop interactie tijdens eerste 'Battle of the Modes'

24 februari 2017 door Bas Govers

Volop interactie tijdens eerste ‘Battle of the Modes’
Tijdens de afsluitende borrel waren de studenten en de inleiders het al snel eens. Deze eerste editie van ‘Battle of the Modes’ (over de mobiliteit van vandaag en in de toekomst) verdiende zeker een vervolg. Vlak daarvoor was in de Utrechtse Blikopener deze intensieve kennis- en discussiesessie afgerond tussen ruim 35 studenten en de vertegenwoordigers van de kennisinstellingen.

Lees verder ›

Mobiliteit en Gedrag Begrijpen en beïnvloeden in top-5 van CROW-kennis en tools

22 december 2016 door Lotte van den Munckhof

Kennisplatform CROW kijkt terug op het afgelopen jaar en maakte een top-5 van (nieuw geïntroduceerde) kennis en tools die in het werkveld van verkeer, vervoer, mobiliteit en infrastructuur in de spotlight stonden. Na een ontwerpwijzer Fietsverkeer, een richtlijn drempels, plateaus sn uitritten staat de uitgave Mobiliteit en gedrag – Herkennen en beïnvloeden op de derde plaats. Hieraan leverde Goudappel Coffeng een grote bijdrage.

Deze CROW-uitgave bevat theoretische en praktische kennis voor iedereen die werkzaam is in het vakgebied van verkeer en vervoer. Met de kennis kan met relatief beperkte investeringen (ten opzichte van infrastructurele maatregelen) verkeersveiligheid worden vergroot. De uitgave is ontstaan vanuit de vraag van de verkeers- en vervoersector naar kennis over verkeersgedrag als uitgangspunt voor beleid. Met de kennis leert de lezer verkeers- en vervoersbewegingen te bekijken ‘met de gedragsbril op’. De uitgave is tot stand gekomen door een grote groep gerenommeerde professionals als Matthijs Dicke-Ogenia (Goudappel Coffeng), Gerard Tertoolen, Ewoud Vink en Cees Wildervanck.

Lees verder ›

Nieuwe raamovereenkomst beleidsadvies provincie Noord-Holland

15 december 2016 door Wim Korver

De samenwerkingspartners Goudappel Coffeng, APPM, Decisio en Tauw tekenden op 13 december 2016 de nieuwe raamovereenkomst voor beleidsadviesdiensten met de provincie Noord-Holland. Na het vorige raamcontract 2011-2016 sloten partijen een nieuwe overeenkomst af tot minimaal 2019.

Lees verder ›

Delftse case study naar automatisch rijden van ‘Goudappelaars’ Scheltes, Yap en Van Oort winnaar CVS-prijs 2016

24 november 2016 door Niels van Oort

""link:https://www.ovmagazine.nl/2016/11/nut-automatisch-ov-eindelijk-onderbouwd-2350/ de 43e editie van het Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk (CVS) in Zwolle zijn op donderdag 24 november de winnaars van de CVS-prijs 2016 bekend gemaakt. Het thema van het CVS 2016 luidt: Hoe slim is ‘smart’ nou eigenlijk?! De CVS-prijs eert het beste paper op dit congres. De papers zijn beoordeeld op inhoudelijke kwaliteit, originaliteit en leesbaarheid. De 1e prijs is dit jaar voor Arthur Scheltes, Menno Yap en Niels van Oort, allen werkzaam bij Goudappel Coffeng en ook deels verbonden aan de TU Delft. Zij hebben een paper geschreven met de titel: ‘Het verbeteren van de last-mile in een OV-reis met automatische voertuigen’.

Lees verder ›

Gericht zoeken met de kruispuntdetective

31 oktober 2016 door Rico Andriesse

Bij het analyseren van ongevallen weten we in elk geval dat we niet alles weten. Zouden we desondanks toch een helder beeld kunnen krijgen van de verkeersonveiligheid op een bepaalde locatie? Met de kruispuntdetective gaan we intensief op zoek. Bijvoorbeeld door de betrokkenen bij ongevallen te zoeken en te interviewen. De kruispuntdetective staat centraal op een van de praktijktafels op het Nationaal Verkeerskunde Congres, aanstaande donderdag (3 november) in Zwolle.

Lees verder ›
Nieuwe norm geeltijden pakt onbedoeld door rood rijden aan

Nieuwe norm geeltijden pakt onbedoeld door rood rijden aan

3 maart 2016 door Luc Prinsen

Onderzoek maakt einde aan discussie over de duur van oranje

Lees verder ›
OV-Symposium: De verleiding van het openbaar vervoer

OV-Symposium: De verleiding van het openbaar vervoer

25 februari 2016 door Matthijs Dicke-Ogenia

10 maart te Utrecht, met de ervaringen van 3 jaar 'Zeker met de BUS'

Lees verder ›

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›