Nieuws

Fiets bestaat 200 jaar en Duitsland kijkt naar ons

24 april 2017 door Richard ter Avest

In 1817 heeft Karl Drais in Mannheim de tweewieler uitgevonden en daarmee de eerste mobiliteitsrevolutie van de moderne tijd (na het paard) ingeleid. Nu, sinds 200 jaar staat de fiets voor een nieuwe innovatiesprong. Drijvers van ontwikkelingen zijn electrificering en digitalisering. En dat valt samen met nieuwe infrastructuren zoals de Radschnellwege in stad en regio.

Lees verder ›
Proef op A58: doorontwikkeling C-ITS biedt grote kansen

Proef op A58: doorontwikkeling C-ITS biedt grote kansen

29 maart 2017 door Paul van Beek

De proef met de spookfiledienst op de A58 tussen Eindhoven en Tilburg is afgerond. Drie jaar van in de praktijk ontwikkelen en testen van de achterliggende techniek en benodigde processen leiden tot de conclusie dat C-ITS reële kansen biedt voor Nederland én Europa om de veiligheid en doorstroming op de wegen te verbeteren. Het project heeft een grote stap gezet in de ontwikkeling van coöperatieve diensten. Met verdere toepassing van de opgedane kennis en opschaling gaan dit soort diensten een bijdrage leveren aan de bereikbaarheid.

Lees verder ›

Slim verkeersmanagement door toepassing slimme data in de praktijk

23 maart 2017 door Paul van Beek

‘Where smart mobility meets traffic’ is dit jaar het thema van de Automotive Week, dit jaar op de Automotive Campus in Helmond. Paul van Beek en Han Zwijnenberg, adviseurs van Goudappel Coffeng, zullen samen met Hans Kramer van Rijkswaterstaat een presentatie verzorgen tijdens de Dag van de Wegbeheerders op donderdag 30 maart: ‘Succes in Amsterdam met Verkeersmanagement as a Service’.

Lees verder ›

'Een van de vier slimme oplossingen voor de A58'

7 november 2016 door Paul van Beek

Goudappel Coffeng en DAT.Mobility hebben een van de vier prijzen ontvangen voor 'Slimme oplossingen voor de A58'. Voor dit deel van de A58 tussen Breda en Tilburg is het plan om het verkeer goed af te wikkelen met niet-infra maatregelen. Daartoe hebben de gemeenten Breda en Tilburg en Rijkswaterstaat de markt uitgedaagd om met slimme oplossingen te komen. In totaal zijn 40 oplossingen ingestuurd en zijn er door een vakkundige jury vier winnaars verkozen. Onze inzending is gedaan in samenwerking met partners Technolution, Be-Mobile, Brand MKRS Creative Agency en Flitsmeister.

Lees verder ›

Goudappel Coffeng werkt aan bereikbaarheid centrum Hilversum

17 augustus 2016 door Tim van Huffelen

De bereikbaarheid van het centrum van Hilversum is verre van optimaal. Het imago van de bereikbaarheid is nog slechter. Aanleiding voor de gemeente Hilversum en het Centrummanagement om de bereikbaarheid te verbeteren. Eén van de oplossingen is de invoering van tweerichtingsverkeer op de Emmastraat, één van de belangrijkse aanrijdroutes. Goudappel Coffeng onderzocht in opdracht van Stichting Centrum Hilversum de economische effecten van deze verandering in bereikbaarheid. Onder meer door in te zoomen op de vindbaarheid en de logische routering. In onderstaand filmpje treft u een interview aan met Tim van Huffelen (Goudappel Coffeng) over de uitgevoerde werkzaamheden.

Op 13 juli heeft de gemeenteraad in Hilversum besloten tweerichtingverkeer in te voeren.

Lees verder ›
Leren van Kopenhagen en Malmö: meer fietsers in de stad

Leren van Kopenhagen en Malmö: meer fietsers in de stad

11 maart 2016 door Rico Andriesse

Nu intekenen op excursie annex masterclass van 26 en 27 mei 2016 voor beleidsmakers en projectleiders op het gebied van fiets.

Lees verder ›
OV-Symposium: De verleiding van het openbaar vervoer

OV-Symposium: De verleiding van het openbaar vervoer

25 februari 2016 door Matthijs Dicke-Ogenia

10 maart te Utrecht, met de ervaringen van 3 jaar 'Zeker met de BUS'

Lees verder ›

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›