Nieuws

Proef op A58: doorontwikkeling C-ITS biedt grote kansen

Proef op A58: doorontwikkeling C-ITS biedt grote kansen

29 maart 2017 door Paul van Beek

De proef met de spookfiledienst op de A58 tussen Eindhoven en Tilburg is afgerond. Drie jaar van in de praktijk ontwikkelen en testen van de achterliggende techniek en benodigde processen leiden tot de conclusie dat C-ITS reële kansen biedt voor Nederland én Europa om de veiligheid en doorstroming op de wegen te verbeteren. Het project heeft een grote stap gezet in de ontwikkeling van coöperatieve diensten. Met verdere toepassing van de opgedane kennis en opschaling gaan dit soort diensten een bijdrage leveren aan de bereikbaarheid.

Lees verder ›

Landelijke Summit Mobility, Safety and Smart Centers as a Service

27 maart 2017 door Job Birnie

13 Marktpartijen en 6 decentrale overheden hebben op vrijdag 24 maart in Sassenheim tijdens de landelijke bijeenkomst ‘Mobility, Safety and Smart Centers as a Service’ bekendgemaakt hoe zij gaan zorgen dat provincies en gemeenten de prestaties op hun vaarwegen en wegen gaan verbeteren, de reizigers beter gaan bedienen en daarmee ook nog eens veel geld kunnen besparen. Dat is de boodschap van de Summit Mobility, Safety and Smart Centers as a Service waarin meer dan 200 deskundigen vanuit overheden en het bedrijfsleven deelnemen. Ook Guodappel Coffeng en DAT.Mobility nemen deel aan dit initiatief.

Lees verder ›

Slim verkeersmanagement door toepassing slimme data in de praktijk

23 maart 2017 door Paul van Beek

‘Where smart mobility meets traffic’ is dit jaar het thema van de Automotive Week, dit jaar op de Automotive Campus in Helmond. Paul van Beek en Han Zwijnenberg, adviseurs van Goudappel Coffeng, zullen samen met Hans Kramer van Rijkswaterstaat een presentatie verzorgen tijdens de Dag van de Wegbeheerders op donderdag 30 maart: ‘Succes in Amsterdam met Verkeersmanagement as a Service’.

Lees verder ›

Nieuwe model- en monitoringstechnieken centraal tijdens PLATOS-bijeenkomst

10 maart 2017 door Niels van Oort

file donderdag 9 maart vond het PLATOS (Platform Toedelings- en Simulatiemodellen) modellen colloquium weer plaats in Utrecht. Tijdens deze dag, waarop modelontwikkelaars en modeltoepassers elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen over ontwikkelingen en toepassingen van verkeersmodellen, was ook een aantal vertegenwoordigers van Goudappel Coffeng en DAT.Mobility aanwezig.

Lees verder ›

'Volop interactie tijdens eerste 'Battle of the Modes'

24 februari 2017 door Bas Govers

Volop interactie tijdens eerste ‘Battle of the Modes’
Tijdens de afsluitende borrel waren de studenten en de inleiders het al snel eens. Deze eerste editie van ‘Battle of the Modes’ (over de mobiliteit van vandaag en in de toekomst) verdiende zeker een vervolg. Vlak daarvoor was in de Utrechtse Blikopener deze intensieve kennis- en discussiesessie afgerond tussen ruim 35 studenten en de vertegenwoordigers van de kennisinstellingen.

Lees verder ›

SimSmartMobility gelanceerd – 19 partners tekenen intentie voor doorontwikkeling

27 januari 2017 door Paul van Beek

Op vrijdag 27 januari 2017 hebben Connecting Mobility, TNO en TUDelft het eerste prototype van SimSmartMobility gelanceerd en gedemonstreerd. SimSmartMobility is wereldwijd een uniek simulatieplatform om bereikbaarheidseffecten en potentieel ook leefbaarheids- en veiligheidseffecten van innovatieve mobiliteitsoplossingen te simuleren. Het prototype is het afgelopen halfjaar ontwikkeld door de drie initiatiefnemers.

Lees verder ›

'Een van de vier slimme oplossingen voor de A58'

7 november 2016 door Paul van Beek

Goudappel Coffeng en DAT.Mobility hebben een van de vier prijzen ontvangen voor 'Slimme oplossingen voor de A58'. Voor dit deel van de A58 tussen Breda en Tilburg is het plan om het verkeer goed af te wikkelen met niet-infra maatregelen. Daartoe hebben de gemeenten Breda en Tilburg en Rijkswaterstaat de markt uitgedaagd om met slimme oplossingen te komen. In totaal zijn 40 oplossingen ingestuurd en zijn er door een vakkundige jury vier winnaars verkozen. Onze inzending is gedaan in samenwerking met partners Technolution, Be-Mobile, Brand MKRS Creative Agency en Flitsmeister.

Lees verder ›
Talking Traffic in finale Nationale Iconen 2016

Talking Traffic in finale Nationale Iconen 2016

20 oktober 2016 door Paul van Beek

Op dinsdag 18 oktober werd door minister Kamp van Economische Zaken bekend gemaakt wie de Nationale Iconen van 2016 zijn. Dat gebeurde in een live-uitzending van De Wereld Draait Door (DWDD). De Nederlandse oplossing voor vlotter en veiliger verkeer, Talking Traffic, stond samen met 9 anderen in de finale.

Lees verder ›

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›