Nieuws

Fiets bestaat 200 jaar en Duitsland kijkt naar ons

24 april 2017 door Richard ter Avest

In 1817 heeft Karl Drais in Mannheim de tweewieler uitgevonden en daarmee de eerste mobiliteitsrevolutie van de moderne tijd (na het paard) ingeleid. Nu, sinds 200 jaar staat de fiets voor een nieuwe innovatiesprong. Drijvers van ontwikkelingen zijn electrificering en digitalisering. En dat valt samen met nieuwe infrastructuren zoals de Radschnellwege in stad en regio.

Lees verder ›
Fietsfeuilleton (6): Communiceer: plan in samenwerking met de omgeving

Fietsfeuilleton (6): Communiceer: plan in samenwerking met de omgeving

21 april 2017 door Rico Andriesse

Dit is deel 6, deze week iets korter dan voorgaande weken, uit het tiendelig fietsfeuilleton van Goudappel Coffeng, waarin wekelijks een artikel wordt gepubliceerd over de lessen die kunnen worden getrokken uit snelle fietsroutes. Adviseurs Rico Andriesse en Alex Mulders geven de komende weken een goede inkijk in de kansen die deze snelle fietsroutes bieden.

Lees verder ›

Fietsfeuilleton (1): Lessen uit snelle fietsroutes

16 maart 2017 door Rico Andriesse

Vanaf deze week publiceert Goudappel wekelijks een artikel op de website over de lessen die kunnen worden getrokken uit snelle fietsroutes. Adviseurs Rico Andriesse en Alex Mulders geven de komende tien weken een goede inkijk in de kansen die deze snelle fietsroutes bieden.

Lees verder ›

'Volop interactie tijdens eerste 'Battle of the Modes'

24 februari 2017 door Bas Govers

Volop interactie tijdens eerste ‘Battle of the Modes’
Tijdens de afsluitende borrel waren de studenten en de inleiders het al snel eens. Deze eerste editie van ‘Battle of the Modes’ (over de mobiliteit van vandaag en in de toekomst) verdiende zeker een vervolg. Vlak daarvoor was in de Utrechtse Blikopener deze intensieve kennis- en discussiesessie afgerond tussen ruim 35 studenten en de vertegenwoordigers van de kennisinstellingen.

Lees verder ›

Ga de strijd aan in 'Battle of the modes’

17 januari 2017 door Laura Groenendijk

In samenwerking met een drietal kennisinstellingen organiseren Goudappel Coffeng en DAT.Mobility op donderdag 23 februari in de Blikopener in Utrecht de ‘Battle of the Modes’ voor wo- en hbo-studenten. Onder leiding van drie wetenschappers strijden studenten met hun team tegen de andere modaliteiten. Niels van Oort (TU Delft) verdedigt het openbaar vervoer, Carlo van de Weijer (TU Eindhoven) leidt het auto-team en Marco te Brömmelstroet (UvA) denkt dat de fiets gaat winnen. Via pitches proberen de wetenschappers de studenten in hun team te krijgen.

Lees verder ›

Akkoord over grensoverschrijdend verkeer

20 december 2016 door Roderik Tonen

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en Gelderland, Limburg, Overijssel en Noord-Brabant willen het grensoverschrijdend verkeer verbeteren. De vijf partners leggen zich vooral toe op het personenvervoer per spoor. Maandag 19 december ondertekenden zij tijdens een verkeersconferentie een samenwerkingsovereenkomst.

Lees verder ›

'Meer asfalt sluit niet aan op economische groei van steden'

17 december 2016 door Bas Govers

Op Thanksgiving was het weer zover. Een volkomen verkeersinfarct in Los Angeles. Niet dat ze daar niets gewend zijn; highway 405 wordt in de volksmond ook wel 4 à 5 genoemd, verwijzend naar het aantal uur dat je er gemiddeld doorbrengt. Het sprookje van de ‘city of highways’ is veranderd in een nachtmerrie. Als ergens duidelijk is dat de weg naar alsmaar meer asfalt doodloopt, is dat in Los Angeles. In november stemde de bevolking per referendum in met een belastingverhoging voor beter openbaar vervoer: dat levert het plaatselijk openbaarvervoerbedrijf $ 3,5 mrd per jaar op. Daarmee komt de weg vrij voor een transformatie van mobiliteit. (Dit essay, van Pepijn van Wijmen en Bas Govers, is gepubliceerd in het Financieele Dagblad van zaterdag 17 december)

Lees verder ›

Wie participeert nog meer in groot onderzoek naar de reistijdbeleving van fietsers?

28 november 2016 door Laura Groenendijk

De NS, ThuisraadRO, de Universiteit van Amsterdam en Goudappel Coffeng roepen organisaties op om te participeren in een onderzoek naar de reistijdbeleving van fietsers.

Lees verder ›

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›