Nieuws

Proef op A58: doorontwikkeling C-ITS biedt grote kansen

Proef op A58: doorontwikkeling C-ITS biedt grote kansen

29 maart 2017 door Paul van Beek

De proef met de spookfiledienst op de A58 tussen Eindhoven en Tilburg is afgerond. Drie jaar van in de praktijk ontwikkelen en testen van de achterliggende techniek en benodigde processen leiden tot de conclusie dat C-ITS reële kansen biedt voor Nederland én Europa om de veiligheid en doorstroming op de wegen te verbeteren. Het project heeft een grote stap gezet in de ontwikkeling van coöperatieve diensten. Met verdere toepassing van de opgedane kennis en opschaling gaan dit soort diensten een bijdrage leveren aan de bereikbaarheid.

Lees verder ›

Tilburg wil toon aangeven op gebied van mobiliteitsveranderingen

13 februari 2017 door Sander van der Eijk

Goudappel Coffeng heeft meegewerkt aan de nieuwe mobiliteitsaanpak voor Tilburg. Die heeft de gemeente samen met de stad opgesteld. De stad gaat onder meer lopen en fietsen stimuleren. Verder gaat de gemeente verder met het slim geleiden van autoverkeer. De Raad heeft deze nieuwe aanpak 14 november 2016 vastgesteld.

Sander van der Eijk, die aan dit project, in navolging van Ron Bos, heeft meegewerkt namens Goudappel Coffeng: “Speerpunten in het nieuwe beleid zijn onder meer: slimme technologie, gedrag en samenwerking in een gezonde balans brengen met verbetering van infrastructuur. Tilburg gaat meer investeren in het stimuleren van lopen en fietsen, marketing & gedrag en slimme toepassingen van technologie. Het nieuwe beleid is erop gericht dat voetgangers meer ruimte krijgen. Daarnaast is de fiets het vervoermiddel bij uitstek in de stad, maar ook steeds meer voor grotere afstanden in de regio. De fietspaden worden steeds drukker. Deze ontwikkelingen vragen om nieuwe fietsroutes met meer kwaliteit.”

Technologie wordt ook gebruikt om verkeer zoveel mogelijk over de tangenten, ringbanen en cityring te leiden. Doel daarvan is om de Tilburgse verblijfsgebieden zoveel mogelijk vrij van doorgaand gemotoriseerd verkeer te houden.

Proeftuinen

Sander van der Eijk: “De gemeente wil experimenteren in zogenoemde Tilburgse proeftuinen. Marktpartijen die mee willen denken worden uitgenodigd om ideeën in te dienen. Dit is het beginpunt van een nieuwe werkwijze waarbij we samen met de stad en de gebruiker gaan werken aan de bereikbaarheid van onze stad en regio.” Iedereen die wil meedoen kan zich aanmelden via mobiliteit2040@tilburg.nl.

Tilburg wil een attractieve, leefbare en gezonde stad zijn. Slimme mobiliteit moet dat mogelijk maken.

Lees verder ›

'Een van de vier slimme oplossingen voor de A58'

7 november 2016 door Paul van Beek

Goudappel Coffeng en DAT.Mobility hebben een van de vier prijzen ontvangen voor 'Slimme oplossingen voor de A58'. Voor dit deel van de A58 tussen Breda en Tilburg is het plan om het verkeer goed af te wikkelen met niet-infra maatregelen. Daartoe hebben de gemeenten Breda en Tilburg en Rijkswaterstaat de markt uitgedaagd om met slimme oplossingen te komen. In totaal zijn 40 oplossingen ingestuurd en zijn er door een vakkundige jury vier winnaars verkozen. Onze inzending is gedaan in samenwerking met partners Technolution, Be-Mobile, Brand MKRS Creative Agency en Flitsmeister.

Lees verder ›
Virtual Patrolling actueel thema in Warschau

Virtual Patrolling actueel thema in Warschau

25 april 2016 door Leon Suijs

Tijdens de vorige week georganiseerde Transport Research Arena (RTA) 2016 in Warschau heeft Leon Suijs een presentatie gegeven over Virtual Patrolling en presenteeerde Niels van Oort de resultaten van het onderzoek naar ‘Data driven enhancement of public transport planning and operations'.

Lees verder ›
Uitnodiging Expertsessie Parkeren

Uitnodiging Expertsessie Parkeren

21 april 2016 door Danny van Beusekom

Pels Rijcken en Goudappel Coffeng organiseren op dinsdag 31 mei gezamenlijk een expertsessie waarbij dé oplossingen voor het op goede wijze borgen van de parkeerbehoefte in ruimtelijke plannen worden besproken.

Lees verder ›
Ontwerpsessies voor Amerikaanse (fiets)verkeersveiligheid

Ontwerpsessies voor Amerikaanse (fiets)verkeersveiligheid

19 april 2016 door Richard ter Avest

Een Nederlandse delegatie gaat deze week naar Washington om workshops te geven rondom het thema Fietskennis. Namens de Dutch Cycling Embassy en in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse zaken (de Nederlandse Ambassade in Washington) werken Sjors van Duren van provincie Gelderland, Marcel en Lieshout van Move Mobility en Richard ter Avest van Goudappel Coffeng samen met 40 locale en nationale planners en ontwerpers.

Lees verder ›
‘Wie stuurt straks de mobilist?’

‘Wie stuurt straks de mobilist?’

18 april 2016 door Paul van Beek

Hoe zorgen we ervoor dat de huidige infrastructuur klaar is voor de zelfrijdende auto? Deze vraag stond centraal tijdens de door minister Schultz georganiseerde brainstorm ‘Bring in the Dutch’

Lees verder ›
Inspiratieboek voor aantrekkelijke en bereikbare openbare ruimte verschenen

Inspiratieboek voor aantrekkelijke en bereikbare openbare ruimte verschenen

12 januari 2016 door Marco Aarsen

Publicatie bundelt grote verzameling voorbeelden van aanpak en oplossingen.

Lees verder ›

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›