Nieuws

1 op 100 parkeerplaatsen moet oplaadpunt hebben voor elektrische auto's

9 mei 2017 door Aukje van de Reijt

Gemiddeld één procent van alle openbare parkeerplaatsen moet een laadpaal voor elektrische voertuigen hebben. Zo blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van overheid, marktpartijen en kennisinstituten. Het onafhankelijke Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL) presenteert de resultaten in de vorm van Kencijfers eind mei 2017.

Lees verder ›
Fietsfeuilleton (6): Communiceer: plan in samenwerking met de omgeving

Fietsfeuilleton (6): Communiceer: plan in samenwerking met de omgeving

21 april 2017 door Rico Andriesse

Dit is deel 6, deze week iets korter dan voorgaande weken, uit het tiendelig fietsfeuilleton van Goudappel Coffeng, waarin wekelijks een artikel wordt gepubliceerd over de lessen die kunnen worden getrokken uit snelle fietsroutes. Adviseurs Rico Andriesse en Alex Mulders geven de komende weken een goede inkijk in de kansen die deze snelle fietsroutes bieden.

Lees verder ›
Vitaliteitsbenchmark 2017: Ondanks optimisme ook zorg om vitaliteit binnensteden

Vitaliteitsbenchmark 2017: Ondanks optimisme ook zorg om vitaliteit binnensteden

11 april 2017 door Tim van Huffelen

Onderzoek Goudappel Coffeng naar economische vitaliteit 100 grootste centrumgebieden

De verschillen in de vitaliteit van binnensteden nemen toe. Dat wordt duidelijk uit de tweede editie van de Vitaliteitsbenchmark Centrumgebieden 2017 van Goudappel Coffeng. Hoewel de economie aantrekt blijven de ontwikkelingen zorgelijk in een deel van de middelgrote steden. Daar dalen namelijk bezoekersaantallen, neemt de concurrentie van steden dichtbij toe en is nog vaak sprake van een centrum met een té weinig onderscheidend karakter.

Lees verder ›

Landelijke Summit Mobility, Safety and Smart Centers as a Service

27 maart 2017 door Job Birnie

13 Marktpartijen en 6 decentrale overheden hebben op vrijdag 24 maart in Sassenheim tijdens de landelijke bijeenkomst ‘Mobility, Safety and Smart Centers as a Service’ bekendgemaakt hoe zij gaan zorgen dat provincies en gemeenten de prestaties op hun vaarwegen en wegen gaan verbeteren, de reizigers beter gaan bedienen en daarmee ook nog eens veel geld kunnen besparen. Dat is de boodschap van de Summit Mobility, Safety and Smart Centers as a Service waarin meer dan 200 deskundigen vanuit overheden en het bedrijfsleven deelnemen. Ook Guodappel Coffeng en DAT.Mobility nemen deel aan dit initiatief.

Lees verder ›

Slim verkeersmanagement door toepassing slimme data in de praktijk

23 maart 2017 door Paul van Beek

‘Where smart mobility meets traffic’ is dit jaar het thema van de Automotive Week, dit jaar op de Automotive Campus in Helmond. Paul van Beek en Han Zwijnenberg, adviseurs van Goudappel Coffeng, zullen samen met Hans Kramer van Rijkswaterstaat een presentatie verzorgen tijdens de Dag van de Wegbeheerders op donderdag 30 maart: ‘Succes in Amsterdam met Verkeersmanagement as a Service’.

Lees verder ›
Hoe houden we de Randstad mobiel?

Hoe houden we de Randstad mobiel?

21 maart 2017 door Jeroen Roelands

Tijdens het Jaarcongres Parkeer24 op 6 april in Putten gaan vakgenoten met elkaar in gesprek tijdens zogenoemde Versnellingskamers. Goudappel Coffeng organiseert ook zo'n Versnellingskamer met de titel: Hoe houden we de Randstad mobiel?

Lees verder ›

Fietsfeuilleton (1): Lessen uit snelle fietsroutes

16 maart 2017 door Rico Andriesse

Vanaf deze week publiceert Goudappel wekelijks een artikel op de website over de lessen die kunnen worden getrokken uit snelle fietsroutes. Adviseurs Rico Andriesse en Alex Mulders geven de komende tien weken een goede inkijk in de kansen die deze snelle fietsroutes bieden.

Lees verder ›

Nieuwe model- en monitoringstechnieken centraal tijdens PLATOS-bijeenkomst

10 maart 2017 door Niels van Oort

file donderdag 9 maart vond het PLATOS (Platform Toedelings- en Simulatiemodellen) modellen colloquium weer plaats in Utrecht. Tijdens deze dag, waarop modelontwikkelaars en modeltoepassers elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen over ontwikkelingen en toepassingen van verkeersmodellen, was ook een aantal vertegenwoordigers van Goudappel Coffeng en DAT.Mobility aanwezig.

Lees verder ›

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›