Nieuws

Fiets bestaat 200 jaar en Duitsland kijkt naar ons

24 april 2017 door Richard ter Avest

In 1817 heeft Karl Drais in Mannheim de tweewieler uitgevonden en daarmee de eerste mobiliteitsrevolutie van de moderne tijd (na het paard) ingeleid. Nu, sinds 200 jaar staat de fiets voor een nieuwe innovatiesprong. Drijvers van ontwikkelingen zijn electrificering en digitalisering. En dat valt samen met nieuwe infrastructuren zoals de Radschnellwege in stad en regio.

Lees verder ›

Verplichte instaphulp kan wachttijd voor internationale bus aanzienlijk verkorten

26 januari 2017 door Raymond Huisman

De recente liberalisatie van het binnenlands busvervoer in Duitsland en Frankrijk heeft geleid tot een vliegwieleffect van busverbindingen door heel Europa. Ook Nederland heeft te maken met een ‘opleving van busverbindingen’, natuionaal en internationaal. Veel gemeenten zien in dat (inter)nationaal busvervoer een blijvertje is en vragen zich af hoe ze deze nieuwe, opkomende modaliteit kunnen faciliteren.

Lees verder ›

Akkoord over grensoverschrijdend verkeer

20 december 2016 door Roderik Tonen

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en Gelderland, Limburg, Overijssel en Noord-Brabant willen het grensoverschrijdend verkeer verbeteren. De vijf partners leggen zich vooral toe op het personenvervoer per spoor. Maandag 19 december ondertekenden zij tijdens een verkeersconferentie een samenwerkingsovereenkomst.

Lees verder ›

Zien is geloven bij excursie Vlot fietsen in de Lage Landen

25 oktober 2016 door Richard ter Avest

Tijdens het tweedaagse programma ‘Vlot fietsen in de Lage Landen’ op 17 en 18 oktober in Overijssel, georganiseerd door Mobiliteitsakademie Vlaanderen samen met Goudappel Coffeng, is veel wederzijdse kennis en ervaring uitgewisseld.
Negen sprekers uit België en Nederland gaven ook praktijkvoorbeelden rondom het thema. In twee dagdelen zijn vervolgens fietsroutes in Deventer (sternet) en Twente (F35) gefietst. Tijdens deze zogenaamde ‘see and believe’-koersen is per gewone fiets en e-bike gezien hoe snelle, (bijna) non-stop en conflictvrije banen zijn ontworpen en hoe ze gebruikt worden.

Lees verder ›
De mobiliteit van morgen vormgeven

De mobiliteit van morgen vormgeven

10 oktober 2016 door Lucas van der Linde

Lucas van der Linde. Adviseur Mobiliteit & Ruimte, nam van 28 tot en met 30 september deel aan de jaarlijkse CIVITAS FORUM conferentie, dit jaar onder het thema: ‘Shaping the mobility of tomorrow’. Tijdens de conferentie presenteerde Lucas ook zijn scriptie binnen het thema ‘Participation: involving citizens, stakeholders and experts’ die hij twee jaar geleden afrondde bij Goudappel Coffeng. “De focus lag vooral op de fiets als belangrijkste vervoerwijze binnen duurzame mobiliteit.”

Lees verder ›
Veel noviteiten tijdens congres over automatische voertuigen

Veel noviteiten tijdens congres over automatische voertuigen

29 september 2016 door Arthur Scheltes

Jaarlijks wordt in Antwerpen het Podcar city & Advanced Transit congres georganiseerd. Wat ooit ontstond vanuit PRT (Personal Rapid Transit) is tegenwoordig uitgegroeid tot een congres waar ook deskundigen op het gebied van automatische voertuigen zijn betrokken: voertuigproducenten, overheden, onderzoeksinstituten, OV-bedrijven, techniekbedrijven en uiteraard consultants.

Lees verder ›
Onderzoeksresultaten naar geeltijden  trekt ook aandacht in Engeland

Onderzoeksresultaten naar geeltijden trekt ook aandacht in Engeland

22 september 2016 door Luc Prinsen

Tijdens het tweedaagse Annual Traffic Signals Symposium, op 15 en 16 september op de Universiteit van Warwick, heeft adviseur verkeersmanagement Luc Prinsen de resultaten van het ‘Onderzoek Geeltijden’ gepresenteerd. ‘De presentatie maakt duidelijk wat we in Nederland kunnen met de analyse van vri-data. Dit was voor Engelse begrippen ook een redelijk onbekend fenomeen.’

Lees verder ›

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›