1 mei 2017 door Robert Ruisch

De 4e fase van het Designer Outlet Roermond (een uitbreiding met meer dan 50 winkels) is op woensdag 12 april officieel geopend. Direct daarna waren er in het Paasweekeinde 150 duizend bezoekers in het outlet center tussen Goede Vrijdag en Tweede Paasdag.
De afgelopen jaren heeft Goudappel Coffeng in opdracht van de McArthurGlen Group, marktleider in Europese Designer Outlets, gewerkt aan alle uitdagingen die de uitbreiding(en) van dit outlet center vooral op verkeerskundig en parkeergerelateerd gebied met zich meebracht.

Alle voorkomende werkzaamheden
Robert Ruisch, adviseur Parkeren & Locatieontwikkeling: “De groei van het Designer Outlet in Roermond verloopt snel. Wij hebben de afgelopen periode voor onze opdrachtgever alle voorkomende werkzaamheden verricht rondom aanbesteding, nazorg, de parkeerbalans en een ontwerp van de parkeer- en verkeerstructuur. Zo zijn we de laatste vier jaar gegroeid van 2000 naar 6600 parkeerplaatsen, inclusief een parkeergarage. In het verleden was het vinden van een parkeerplaats in Roermond, vooral in de weekenden en feestdagen, een ‘probleem’. Met de oplevering van de nieuwe parkeergarage en het maaiveldparkeren zijn er nu ruim voldoende parkeerplaatsen voorhanden,” weet Ruisch.

Totaaladvies
Verder heeft de groei van het Designer Outlet Center in Roermond natuurlijk ook gevolgen voor de omliggende wegeninfrastructuur (in dit geval de N280). Hierdoor is het een uitdaging om alle verkeerstromen tot het gereedkomen van alle werkzaamheden aan de N280 in goede banen te leiden.
Robert Ruisch: “De McArthurGlen Groep, de eigenaar van het Designer Outlet in Roermond, heeft ons niet alleen om advies gevraagd bij alle voorkomende verkeerskundige en parkeergerelateerde vraagstukken maar ook zijn wij gevraagd de coördinatie met de stakeholders te verzorgen, in dit geval vooral met de provincie en de gemeente. Wij hebben voor hen een duidelijk toegevoegde waarde en kunnen hen heel wat werk uit handen nemen. Of het nu gaat om het ontwerp van een verkeersstructuur, het opstellen van een programma van eisen voor een parkeerroute- informatiesysteem of het ontwerp van een tijdelijke aansluiting op een weg of een dynamische simulatie: wij ontzorgen onze opdrachtgever van a tot z.”

Robert Ruisch

Functie:
adviseur parkeren & locatieontwikkeling
Werkmaatschappij:
Goudappel Coffeng
Telefoon:
+31(0)6 22 80 81 85
mail Robert

Agenda

Er zijn op dit moment geen evenementen waar Goudappel Coffeng te vinden is.

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›