24 april 2017 door Richard ter Avest

In 1817 heeft Karl Drais in Mannheim de tweewieler uitgevonden en daarmee de eerste mobiliteitsrevolutie van de moderne tijd (na het paard) ingeleid. Nu, sinds 200 jaar staat de fiets voor een nieuwe innovatiesprong. Drijvers van ontwikkelingen zijn electrificering en digitalisering. En dat valt samen met nieuwe infrastructuren zoals de Radschnellwege in stad en regio.

Tijdens een congres in Mannheim sprak adviseur Richard ter Avest onlangs over 10 jaar fietssnelwegen in Nederland, op verzoek van de organisatie (Bondsministerie voor Verkeer en Digitale infrastructuur in Berlijn, in samenwerking met Landsministerie van Baden-Württemberg en de stad Mannheim). Het congres is door 800 mensen bezocht. Richard ter Avest: “Er is veel interesse in de ontwikkelingen van snelle fietsroutes, mede in combinatie met Beter Benutten in Nederland. Vooral de experimentele ontwerpen, mobiliteitsaanpak en de gunstige MKBA’s vinden de Duitsers leerzaam. We verwachten ten aanzien van dit onderwerp een toenemende vraag vanuit onze Oosterburen.’’

(copyright: Dirk Michael Deckbar Event Consult GmbH)

Meer informatie over dit congres

Richard ter Avest

Functie:
adviseur mobiliteit & ruimte
Werkmaatschappij:
Goudappel Coffeng
Telefoon:
(+31)(0)6 51 19 76 83
mail Richard

Agenda

Er zijn op dit moment geen evenementen waar Goudappel Coffeng te vinden is.

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›