Nieuws

1 op 100 parkeerplaatsen moet oplaadpunt hebben voor elektrische auto's

9 mei 2017 door Aukje van de Reijt

Gemiddeld één procent van alle openbare parkeerplaatsen moet een laadpaal voor elektrische voertuigen hebben. Zo blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van overheid, marktpartijen en kennisinstituten. Het onafhankelijke Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL) presenteert de resultaten in de vorm van Kencijfers eind mei 2017.

Lees verder ›
Scholieren dragen actief bij aan plan voor eigen omgeving

Scholieren dragen actief bij aan plan voor eigen omgeving

3 mei 2017 door Marco Aarsen

Samen aan de slag – dáár gaat het om als je met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden overlegt over plannen in hun directe omgeving. Als adviesbureau geven we vaak richting aan deze vorm van participatie en gaan dan met deze groepen in gesprek. Recent hebben we in Leeuwarden ook met een hele jonge groep gesproken: 50 scholieren van het Nordwin College uit Leeuwarden hebben gewerkt aan een plan voor hun schoolomgeving.

Lees verder ›
Overtuigend totaalpakket aan dienstverlening voor Designer Outlet Roermond

Overtuigend totaalpakket aan dienstverlening voor Designer Outlet Roermond

1 mei 2017 door Robert Ruisch

!/media/uploads/images/Roermond.jpg!De 4e fase van het Designer Outlet Roermond (een uitbreiding met meer dan 50 winkels) is op woensdag 12 april officieel geopend. Direct daarna waren er in het Paasweekeinde 150 duizend bezoekers in het outlet center tussen Goede Vrijdag en Tweede Paasdag.

Lees verder ›

Fiets bestaat 200 jaar en Duitsland kijkt naar ons

24 april 2017 door Richard ter Avest

In 1817 heeft Karl Drais in Mannheim de tweewieler uitgevonden en daarmee de eerste mobiliteitsrevolutie van de moderne tijd (na het paard) ingeleid. Nu, sinds 200 jaar staat de fiets voor een nieuwe innovatiesprong. Drijvers van ontwikkelingen zijn electrificering en digitalisering. En dat valt samen met nieuwe infrastructuren zoals de Radschnellwege in stad en regio.

Lees verder ›
Fietsfeuilleton (6): Communiceer: plan in samenwerking met de omgeving

Fietsfeuilleton (6): Communiceer: plan in samenwerking met de omgeving

21 april 2017 door Rico Andriesse

Dit is deel 6, deze week iets korter dan voorgaande weken, uit het tiendelig fietsfeuilleton van Goudappel Coffeng, waarin wekelijks een artikel wordt gepubliceerd over de lessen die kunnen worden getrokken uit snelle fietsroutes. Adviseurs Rico Andriesse en Alex Mulders geven de komende weken een goede inkijk in de kansen die deze snelle fietsroutes bieden.

Lees verder ›
Vitaliteitsbenchmark 2017: Ondanks optimisme ook zorg om vitaliteit binnensteden

Vitaliteitsbenchmark 2017: Ondanks optimisme ook zorg om vitaliteit binnensteden

11 april 2017 door Tim van Huffelen

Onderzoek Goudappel Coffeng naar economische vitaliteit 100 grootste centrumgebieden

De verschillen in de vitaliteit van binnensteden nemen toe. Dat wordt duidelijk uit de tweede editie van de Vitaliteitsbenchmark Centrumgebieden 2017 van Goudappel Coffeng. Hoewel de economie aantrekt blijven de ontwikkelingen zorgelijk in een deel van de middelgrote steden. Daar dalen namelijk bezoekersaantallen, neemt de concurrentie van steden dichtbij toe en is nog vaak sprake van een centrum met een té weinig onderscheidend karakter.

Lees verder ›
Proef op A58: doorontwikkeling C-ITS biedt grote kansen

Proef op A58: doorontwikkeling C-ITS biedt grote kansen

29 maart 2017 door Paul van Beek

De proef met de spookfiledienst op de A58 tussen Eindhoven en Tilburg is afgerond. Drie jaar van in de praktijk ontwikkelen en testen van de achterliggende techniek en benodigde processen leiden tot de conclusie dat C-ITS reële kansen biedt voor Nederland én Europa om de veiligheid en doorstroming op de wegen te verbeteren. Het project heeft een grote stap gezet in de ontwikkeling van coöperatieve diensten. Met verdere toepassing van de opgedane kennis en opschaling gaan dit soort diensten een bijdrage leveren aan de bereikbaarheid.

Lees verder ›

Landelijke Summit Mobility, Safety and Smart Centers as a Service

27 maart 2017 door Job Birnie

13 Marktpartijen en 6 decentrale overheden hebben op vrijdag 24 maart in Sassenheim tijdens de landelijke bijeenkomst ‘Mobility, Safety and Smart Centers as a Service’ bekendgemaakt hoe zij gaan zorgen dat provincies en gemeenten de prestaties op hun vaarwegen en wegen gaan verbeteren, de reizigers beter gaan bedienen en daarmee ook nog eens veel geld kunnen besparen. Dat is de boodschap van de Summit Mobility, Safety and Smart Centers as a Service waarin meer dan 200 deskundigen vanuit overheden en het bedrijfsleven deelnemen. Ook Guodappel Coffeng en DAT.Mobility nemen deel aan dit initiatief.

Lees verder ›

Welkom in de wereld van de Goudappel Groep

lees alles over de Goudappel groep ›